زندگی شبه خانواده
- بازدید: 1175
بنیاد زینب کبری) س( اولین موسسه نگهداری از کودکان است که طرح شبه خانواده را پیاده کرده و پس از آن این طرح به بقیه مراکز شبانه روزی اشاعه داده شده است.
منظور ما از شبه خانواده این است که فرزندانمان مانند همه بچه ها در خانواده حریم و فضای خصوصی خانه را حس می کنند. فرزندان ما در گروه های کم در کنار هم زندگی می کنند و با ایجاد فضای عاطفی مانند یک شهروند معمولی رشد کرده و بزرگ می شود.
مددکار اجتماعی در زندگی شبانه روزی چه نقشی دارد ؟
کودک از خانواده جدا می شود یا به عبارتی توسط خانواده اش رها می گردد و به زندگی شبانه روزی منتقل میشود . قبل از هر کار باید تصور کنیم که این کودکان هم فرزندان ما هستند، با همان نیاز های عاطفی، همان خواسته ها و حق دارند در فضای عاطفی خوب تربیت شوند و امکانات تربیتی و آموزشی صحیح داشته باشند. از طرفی ما به عنوان مسئولین و متولیان نگهداری از این کودکان باید برنامه ریزی صحیح و مناسبی برای آینده آنها داشته باشیم و طوری برنامه ریزی کنیم تا فرزندانمان بتوانند با کمترین مشکل وارد جامعه شوند. برای رسیدن به این اهداف مددکار اجتماعی بایستی زندگی این کودکان را به 3 مرحله طبقه بندی کند:
1. بررسی مراحل گذشته کودک ، چگونگی و علت رها شدن کودک توسط خانواده اش و تعیین و تکلیف او جهت سپردن به خانواده زیستی یا فرستادن او به فرزند خواندگی
2. برنامه ریزی برای زمان حال او و ساختن شرایط مناسب در شبانه روزی
3. پیگیری ،همراهی و حمایت از کودک پس از سپردن او به خانواده زیستی