مدیرعامل
آشنایی با فاطمه برزگر، بنیانگذار و مدیرعامل بنیاد خیریه زینب کبری (س)

فاطمه برزگر در سال ۱۳۱۴ شمسی در مشهد چشم به جهان گشود. در سال ۱۳۳۷ با دکتر تقی ابتکار ازدواج نمود و در سال ۱۳۳۹ صاحب تک فرزندش به نام معصومه ابتکار شد.
در سال ۱۳۴۲ پس از دریافت بورسیه از دانشگاه پنسیلوانیا برای ادامه تحصیل همراه خانواده به آمریکا عزیمت کرد.
پس از اتمام تحصیلات در سال ۱۳۴۹ به کشور بازگشت و در سمت مدیر کتابخانه مرکزی مخابرات مشغول به کار شد.
از همان ابتدا علاقه وی به انجام امور خیریه دلیلی برای ورود به حسینیه ارشاد و رسیدگی به امور کتابخانه ی آنجا و سپس برگزاری کلاس های توانمند سازی زنان سرپرست خانوار در کنار دکتر شریعتی شد.
از آنجایی که قبل از انقلاب به مراکز نگهداری کودکان بی سرپرست می رفتند و از به درد و رنج کمبودهای آنها آشنا بودند، پس از تشکیل دولت مهندس بازرگان نخست وزیر وقت مسئولیت سازمان تربیتی شهرداری تهران را به عهده گرفتند. به گفته خودشان: ” کاری بسیار دشوار بود، ۲۰۰۰ کودک با هم در یک محوطه زندگی می کردند. تصمیم گرفتم بچه ها را به ترتیب دختر و پسر در ۱۶ منزل مصادره ای اسکان دهم. پس از یک سال تلاش زیاد به آنچه طراحی شده بود نرسیدم.“
پس از یک سال فعالیت در این سمت و به دلیل عدم اجرای برنامه هاشان در این سازمان، استعفا داده اقدام به تاسیس سازمان خیریه با نام بنیاد زینب کبری (س) در سال ۱۳۵۸ نمود.
با تاسیس بنیاد زینب کبری (س) فصل تازه ای در زندگی ایشان و بسیاری دیگر بوجود آمد.
در این سال با استفاده از روش شبه خانواده که ابداع ایشان می باشد، با بهره گیری از تجارب خود علیرغم مخالفت های فراوان از سوی جامعه روانشناسان و مبنی بر عدم اصلاح شخصیت کودکان، در این سازمان با حضور۳۰ کودک و همراهی دوستانی صمیمی و همراه فعالیت خود را آغاز نمود.
“تصمیم گرفتیم ۳۰ نفر از بچهها را از ۶ تا ۹ ساله به همراه یکی از پرسنل جدا کنیم و در یکی از منازل کنونی جای دهیم.“
با موفقیت آمیز بودن این آزمون پس از یک سال شروع به واگذاری حضانت کودکان یک ساله و دو ساله به خانواده های عاشق فرزند زیر نظر دادستانی در بنیاد زینب کبری آغاز شد.
در طی این سال ها به صورت دائم با تعامل بالا با سازمان هلال احمر مشهد و شیراز کودکان زیادی را به آغوش خانواده ها رساندند. همچنین با بازدید مستمر از مراکز نگهداری کودکان در کشور های مختلف در سراسر دنیا از جمله ژاپن، آلمان، سویس، ایتالیا، مالزی وآمریکا همواره در تعامل مستمر با مراکز مشابه، عملی گردید.